Až 5 portugalských golfových ihrísk v oblasti Algarve sa dostalo na popredné miesta rebríčka podľa magazínu Golf World..

Algarve sa celkovo pýši vyše štyridsiatimi golfovými ihriskami od najznámejších golfových mien, ktoré ponúkajú hru na svetovej úrovni a pravidelne hosťujú významné športové podujatia. Navyše priemerná teplota v regióne sa v zime pohybuje okolo 18 stupňov, čo znamená ideálne golfové podmienky prakticky celoročne. To všetko sú faktory, ktoré z tejto oblasti robia jednu z najpopulárnejších destinácií.

Pozrime sa teda na ihriská, ktoré sa umiestnili na vedúcich priečkach rebríčka:

Onyria Palmares (miesto č. 23 – skok z miesta č. 26)
27-jamkové ihrisko (3 x 9-jamiek) stvorené dizajnérom Robertom Trentom Jonesom Jr. ponúka dychberúce výhľady na Lagoský záliv, ktoré si môžu vychutnať tak profesionálni ako aj amatérski golfisti.

San Lorenzo (obhájilo 24.miesto v rebríčku)
Úžasné ihrisko Par 72 sa rozprestiera pozdĺž Atlantického oceánu a národného parku Ria Formosa. Ihrisko patrí medzi najnáročnejšie čo Algarve ponúka – strategické bunkre a ferveje siahajú až k samotnému jazeru Ria Formosa.

Quinta do Lago South (53. priečka oproti minuloročnej 57-čke)
Ihrisko Par 74 dlhé 6,500 kilometra je obklopené očarujúcou prírodnou panorámou ihličnatých lesov, jazier a divokej vegentácie blízko Ria Formosa. O jeho obľúbenosti hovorí fakt, že hosťovalo Portugalský Open Championship už 8 krát.

Oceanico Faldo (miesto 61 oproti minulorčnému 64)
Náročné ihrisko Par 72 ponúka jedinečný a netradičný golfový zážitok na ihrisku o dĺžke vyše 6,6 km – s divokou vegetáciou, kaktusmi a pieskovcovými bunkrami.

Oceanico Old Course (miesto č. 66 – polepšilo si o 5 priečok)
Ihrisko založené už v roku 1969 patrí medzi tie najstaršie v celom Algarve. Par 73 bola navrhnutá golfovou legendou Frankom Pennickom, ktorý pri dizajnovaní ihriska využil tunajšie prírodné podmienky a panorámu.

Chcete si aj vy zahrať na ihriskách v Algarve? Pozrite si našu aktuálnu ponuku!