Na redizajnovanom malajskom ihrisku prebiehajú posledné úpravy pred jeho dlho očakávaným sprístupnením verejnosti vo februári 2014.

Els Club v Teluk Datai pred týždňom privítal Ernieho Elsa, ktorý sa prišiel pozrieť ako pokračujú práce na jeho 47-hektárovom ihrisku Par 72. Cieľom tohto pútavého projektu, na ktorom spolupracuje so sieťou hotelov a rezortov DRH, je pozdvihnúť úroveň ihriska a priblížiť ho svetovému štandardu, no zároveň zachovať miestny ekosystém.

Nezvyčajnou črtou 18-jamkového ihriska je úplná absencia bunkrov, ktorú vyvažuje autenticita veľkolepej prírodnej panorámy. Exotické ihrisko sa nachádza priamo uprostred stáročného dažďového pralesa s tropickou faunou i flórou, pričom vyúsťuje až k azúrovo modrým vodám Andamanského mora.

Málokde sa golfistom núka podobný výhľad: daždový prales s pôvodnými rastlinami, biele piesočnaté pláže a veľkolepé pohorie Mat Cincang. Môžme sa tešiť na ďalšie neopakovateľné ihrisko.

Celkovo Malajzia ponúka vyše 200 ihrísk od známych golfových architektov. Krajina práve hosťovala dva významné turnaje: Sime Darby LPGA Malaysia a CIMB Classic.

Fotogaléria- zdroj: ilustračné foto Els Club Teluk Datai, Langkawi a DRH