Maroko na golfovom radare svieti už dlšiu dobu, no v poslednom čase sa teší obzvlášť veľkému záujmu golfistov. Pre cestovateľov donedávna exotické a mystické miesto je teraz zároveň atraktívnou golfovou destináciou.

História marockého golfu pritom siaha takmer jedno storočie dozadu. Medzi najstaršie golfové kluby patria Royal Golf of Tangier, Royal Golf Mohammedia a Royal Golf de Marrakech. Golf bol veľkou vášňou kráľa Hassana II. a začal sa výrazne rozvíjať za jeho vládnutia. Počas 90-tych rokoch bolo vybudovaných množstvo kvalitných ihrísk: Amelkis, Palmeraie v Marakéši, Les Dunes & Golf du Soleil v Agadire ako i Royal Golf El Jadida či Royal Golf de Fès.

Súčasný kráľ Mohammed VI. ďalej pokračoval v podporovaní golfového turizmu. Dnes je v Maroku vyše 35 golfových ihrísk a rezortov, ktoré sú otvorené verejnosti a tento počet má v blízkej budúcnosti naďalej rásť. Medzi najnovšie patria Samanah a Al Maaden – ihriská s exkluzívnym dizajnom od nemenej známych architektov – Jacka Nicklausa a Kyla Phillipsa.

Golfové ponuky v tejto destinácii na vyžiadanie – pre zaslanie ponuky nás prosím kontaktujte a my pre vás pripravíme ponuku na mieru!